Open Vld stemt tegen vraag N-VA om hoorzitting met Ihsane Haouach over gelijkwaardigheid man-vrouw, ook MR geeft niet thuis

Door Darya Safai op 6 juli 2021, over deze onderwerpen: Lokale overheid, Gelijke kansen, Levensbeschouwelijke tekenen
Darya Safai

Dinsdag eiste N-VA-Kamerlid Darya Safai tijdens de commissie Gezondheid en Gelijke Kansen dat de regeringscommissaris voor het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen, Ihsane Houach, naar het parlement zou komen. De door Ecolo aangestelde regeringscommissaris deed recent enkele uitspraken in Le Soir die voor Safai niet door de beugel kunnen. “Ze getuigen van een visie op de neutraliteit van de overheid en op de gelijkwaardigheid tussen man en vrouw die ik onaanvaardbaar vind voor een vertegenwoordiger van onze overheid.”

Maar wat bij de stemming gebeurde, was opmerkelijk. Alle regeringspartijen, ook Open VLD, stemden tegen en uitgerekend de MR onthield zich. Nochtans heeft voorzitter Georges-Louis Bouchez zich meerdere keren zeer kritisch uitgelaten over de kwestie. Darya Safai reageert teleurgesteld. “Dit was onze enige kans om de betrokkene, mevrouw Haouach zelf, te horen. Ik betreur dat we niet konden rekenen op de expliciete steun van de MR.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is