Erg om te zien hoe ons systeem wordt misbruikt door net de vijanden van de democratie en de rechtstaat.

Door Darya Safai op 29 juni 2020

Overmorgen zullen volgens De Standaard drie IS-vrouwen met hun 6 kinderen terugkeren naar ons land.

Was er nog sprake van het kalifaat dan zouden de jihadi’s met de wapens in de hand nog steeds strijden tegen het westen en onze samenleving. 

Vandaag willen ze natuurlijk alles behalve de gevangeniskampen als Al-Hol en dan is België ineens het beloofde land. Ze zweren hun ideologie natuurlijk niet zomaar af, ook al beweren ze van wel. Twee van deze drie IS-jihadi’s hadden dit trouwens al eens beweerd. Het is namelijk de tweede keer dat ons land ze repatrieert. De naar IS-gebied afgereisde vrouwen werden in 2015 naar ons land teruggebracht. Toen hadden ze dus ook zogezegd spijt en hebben onze veiligheidsdiensten, met alle risico’s van dien, ze teruggehaald uit Syrië. Na te zijn bevallen, de enige reden waarom ze terug naar hier wilden komen, keerden ze op eigen houtje terug naar Syrië.

Eind november 2019 verklaarde een vooraanstaande veiligheidsbron nog aan de media dat alle ontsnapte IS-jihadi’s uit de oude kliek van Shariah4Belgium kwamen en duidelijk een hulplijn uit België hadden. Met andere woorden, ons systeem, waar ze zo tegen hebben gestreden, is enkel goed als het misbruikt kan worden.

Met N-VA hebben wij al lang een wetsvoorstel om de Belgische nationaliteit van zulke veroordeelde terroristen automatisch af te nemen. Helaas is er geen steun van de andere partijen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is